Sjokolademousse

Jeg var nylig i England og da kjøper jeg alltid noen matblader. Mitt favorittblad er BBCFood, men denne gangen havnet et blad til i posen: delicious. Her fant jeg en deilig oppskrift på sjokolademousse:

250 mørk sjokolade, minst 70% kakao, grovhakket
50 g usaltet smør
6 store egg
Smelt sjokoladen og smøret over vannbad. Når det er smeltet, sett det til side til avkjøling i ca 30 min. Pisk inn en og en eggeplomme i sjokolade-smørblandingen. Stivpisk eggehvitene med en klype salt. Bland de stivpiskede eggehvitene inn i sjokoladeblandingen, litt etter litt, første gangen ser det litt kornete ut, men bland godt og så lett etterhvert for å få en luftig mousse. Fordel ut i 8 glass eller en stor form. Pynt gjerne med litt stivpisket krem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..