Lammefrikassé

Lammefrikassé
Endelig har jeg fått kalt sammen til søndagsmiddag. En tradisjon man burde gjøre hver søndag, intensjonen er god! Midt i lam- og rotgrønnsaks-sesong sto valget mellom fårikål og frikassé. Kokt kjøtt blir bra når det får tiden på seg, det vanskelige er å få det til å smake akkurat slik mamma har laget i alle år, hun var tilstede og fikk prøvesmake og var svært fornøyd. Det ble litt til overs og sultne studenter fikk med resteboks!

Porsjonene passer til 8 personer:

2,5 kg lammelår i skiver
laubærblad
hele pepperkorn
4-5ts salt
Del skivene i passe stykker og legg i en stor gryte, hell litt pepperkorn mellom lagene og legg i noen laubærblad også mellom lagene. Hell på med vann til det står 2-3 cm over kjøttet. Ha i salt, 4-5 ts. La det koke i ca 1,5 timer.

1 kg gulerøtter
1 kg persillerøtter
1 stor purre
Skjær gulerøtter og persillerøtter i staver og ha i gryta etter at kjøttet har fått kokt i ca 1,5 timer. La det koke med til grønnsakene er møre.
Sil fra kraften og lag sausen:
200 g meierismør
200 g hvetemel
hvitt pepper
salt
smelt smør i en kjele og ha i mel og spe med kraften til du får en passe tykk saus. Smak til med salt og hvit pepper. La det koke 15-20 min og sammen med purren. Ha så i kjøttet og grønnsakene.
Server med et godt persilledryss på toppen.

Leave a Reply