Sitronkake

Jeg har lenge “jaktet” på den perfekte sitronkake. Elsker de små sitron-muffinsene du får på Kaffebrenneriet, men aldri helt funnet den riktige oppskriften. Vi har også superdyktige bakere på Flåm Bakeri. En dag hadde de lagt frem smaksprøver på en saftig og utrolig god sitronkake. Var heldig og fikk oppskriften, men den starter med 1600 gram sukker, 24 egg, 10 sitroner…. måtte litt justering til og litt leting på nettet og så ble det denne oppskriften. Noe av hemmeligheten ligger i sitronglazeen du heller over etterpå.

Sitronkake
200 g sukker
3 egg
175 hvetemel
1 dl matfløte
50 g smeltet smør
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
revet skall av 2 sitroner

Sitronglaze
1 dl vann
1/2 dl sukker
saften av 1 sitron

Kake: Visp eggedosis av sukker og egg. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver. Ha det i eggedosisen. Smelt smør og ha i fløten, hell dette i deigen og bland godt. Riv skallet av sitronen og bland også godt i. Ha bakepapir i en brødform (eller smør godt) og stk kaken på 180 grader i 30 min.
Glaze: Kok opp vann og sukker, avkjøl litt og bland inn saften fra en sitron. Hell over kaken når den har fått avkjølt seg litt.

Leave a Reply