Sticky Rice med mango

Inspirert av restaurantbesøk på lørdag og våre konkurrenter i Mitt Kjøkken Ruler. Thai mat er godt og smakfullt. I dag lagde jeg en thai dessert, enkelt og veldig godt;
1 mango
2 dl ris, må være glutinous-ris
2,5 dl kokos-melk
1 dl sukker, gjerne palmesukker
2 ts salt
1 ts ristede sesamfrø
Skyll risen godt og legg den i vann natten over. Bruk en kjele med damprist(min er fra Ikea og fungerer veldig fint – kan også “henge” et dørslag i kjelen), kok opp vann og legg risen på risten og damp i 20 min. Kok opp kokosmelken til kokepunktet og ta den av varmen. Ha i sukker og salt og la det løse seg opp. Ha i risen og rør forsiktig rundt til det er godt blandet og la det stå 20-30 min til risen har sugd opp all kokosmelken og blitt skikkelig “sticky”!
Skjær mango i skiver og legg på “kuler” med ris ved siden, strø ristede sesamfrø over risen.

Leave a Reply