Gravet hjortefilet

Jeg var på Matstreif på Rådhusplassen for noen uker siden og oppdaget Nyr – en deilig, syrlig ferskost – “produsert av syrnet, økologisk, helmelk fra lykkelige kuer med glimt i øyet, uten noen form for tilsetningsstoffer” står det på deres nettside.  Fundert på hva jeg kan bruke den til og kunne “beholde” den deilige, syrlige smaken.  Kjøpte et lite stykke hjortefilet på Flâneur og med gode råd derfra gikk jeg hjem for å grave kjøttet:

Gravet Hjortefilet
200 gram hjortefilet
1 ss sukker
1 ss salt
1 ss ristet, nykvernet pepper
1 ss grovhakket, fersk timian
1 ss grovhakket, fersk rosmarin

bland alt godt og gni det godt inn i fileten. Legg fileten i en form, dekk med plast og legg noe passe tung opp på  (jeg brukte en kilo-pose sukker). Snu fileten en gang i døgnet og la den ligge minst to døgn.
Bland 1 dl Nyr med 1 ss revet pepperrot og server på f.eks. knekkebrød eller rugbrød og tynne skiver av hjortefilet. Deilig snaks!

Leave a Reply