Havrekjeks med banan og nøtter

Får en telefon fra Annika: har du oppskrift på havre-cookies på siden din – trenger det til #summercampforhappypeople neste uke? Nei, tror ikke det, men kan jo raskt lage noen – liker jo en utfordring! Hjemme fra kontoret fem og innen halv syv, var to ulike varianter i boks. Det lå igjen noen brune, «utgåtte» bananer på kontoret, så de ble med i den ene variasjonen som kommer her:

50 gram smør, romtemperert
50 gram sukkker
100 gram demerara sukker
1 egg
2 godt modne bananer, most
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 gram hvetemel
100 gram havregryn
50 gram valnøtter, hakket

Kjør smør og sukker til det er godt blandet med K-vispen. Ha i egget og bland godt. Mos bananene og ha de i røren, bland godt, ser litt ut som om det har skilt seg, men det går fint og «fikser» seg når melet kommer i. Bland vaniljesukker, bakepulver, mel og havregryn og ha i bollen, bland godt. Rør inn de hakkede nøttene. Sett ovnen på 180 grader, sett små kuler eller ca en spiseskje på en stekeplate og stek i ca 10 minutter til kakene er gylne. De er litt myke inni, men det skal de være. Smaker utmerket til frokost med en kopp te!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..