Kylling med appelsinsaus

Ut på tur og da er det fint å ha en forholdsvis enkel rett som skal lages når vi kommer frem. Fire glade damer på tur til Studio Himmelgard, inne i de svenske skoger, nær Iddefjorden. Der ble vi møtt av husets vertinne og vår venninne Annika, med fyr på peisen og kjølende bobler i glasset. Heldige meg får lage middag til denne fine gjengen.

600 gram kylling lårfilet
5 ss sukker
2 ss olje
2 sjalottløk, hakket
4 appelsiner, revet skall av to og saft av alle fire
2 kvister frisk rosmarin (eller 2 ts tørket rosmarin)
12 båter hvitløk
2 ss balsamico-eddik
1 hønsebuljong-terning
salt og pepper

Tørk godt av kyllingen og skjær den i passe serveringsstykker. Varm olje i en panne sammen med sukker og la sukkeret smelte uten å røre, pass på så det ikke brenner seg. Ha i løken og la den frese litt, så har du opp i kyllingbitene og brun de på alle sider i sukkeret. Ha i revet appelsinskall og appelsinsaft, hvitløken, rosmarin, balsamico og buljong terningen. Rør godt rundt og la det småkoke til kyllingen er gjennomstekt, ca 30  minutter. Vi serverte med godt brød til, men ris passer også fint.

 

Leave a Reply