Sprøstekt laks med sitron og parmesansaus

Fineste Connie på besøk fra Bergen. Måtte servere henne en god middag før hun satte seg på flyet tilbake. Valget falt på laks og serverte den i en sitron- og parmesan saus – mmm… deilig!

4 stykker laks, gjerne med skinnet på
1 stor eller 2 små sjalottløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ts chiliflakes
2,5 dl kokosmelk
4 ss mascarpone
1 dl parmesan, revet
saften av 1/2 sitron
3 ss gressløk, finhakket
3 ss dill, finhakket
salt og pepper

Tørk godt av fiskestykkene og krydre de med salt og pepper. Varm olje eller smør i en panne og stek fisken, til den har en sprø skorpe og er gjennomstekt. Ta den ut av panna og legg de på en tallerken. Stek så løken i det samme smøret/oljen til den er blank, ha i hvitløk og surr ett minutt til. Ha så i chiliflakes, kokosmelk og mascarpone. La det putre og rør godt til all mascarponen har løst seg opp. Ha i parmesan, sitronsaft og urter, la det surre litt videre til all parmesanen har smeltet. Smak til med salt og pepper. Legg fiskestykkene tilbake i panna og server. Jeg serverte quinoa med sprøstekt squash ved siden av.

Leave a Reply