Indisk linsesuppe

Blir laget suppe her hver torsdag og prøver å finne ulike varianter, enten vegetar, med kylling, kjøtt – fant denne med indiske smaker. Godt med noe som varmer om vinteren. Ligger litt etter med å legge ut oppskrifter, så nå kommer de på løpende bånd, nesten!

2 dl tørre røde linser
8 dl vann
1 gul løk, finhakket
2 hele kinesiske hvitløk, finhakket
2 ss fersk ingefær, finhakket
1 boks tomater
0,5 ts sennepsfrø
0,5 ts hele spisskummenfrø
0,5 ts chiliflak
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
salt
sitronsaft
revet kokos
nøytral olje, for eksempel raps eller solsikkeolje

 

Skyll linsene godt og ha de en kjele og helle på vannet. Kok opp og la linsene småkoke i ca 15-20 minutter, til linsene er helt oppløste.
Ha litt nøytral olje i en panne eller gryte og ha sennepsfrø og spisskummenfrø. Rør godt rundt hele tiden så det ikke brenner seg. La det steke til frøene begynner å poppe. Ha så i løk, hvitløk og ingefær. La det surre til løken er blank. Så har du resten av de tørre krydderne og boksen med tomater. La det surre til alt er kokt godt inn og du har en slags paste. Når linsene er kokt i stykker og ferdige blander du det sammen med pasten. Lar det få et oppkok og smaker til med salt og en skvis sitron. Server med revet kokos på toppen.

Leave a Reply