Om meg

cropped-cropped-helle-541.jpgJeg heter Helle og er veldig glad i å lage mat og ikke minst, i å spise god mat. Jeg drev et lite hotell i de Franske Pyreneene i to år. Begge sesongene var jeg daglig leder, og i tillegg kokk og vertskap. Her var det grønnsakshage, stor urtehage, frukttrær, ville fiken og valnøtter. Skogen var full av bjørnebær og til tider fant jeg mye kantareller rundt eiendommen. Med andre ord et matparadis, for ikke å snakke om alle de gode lokale osteprodusentene, vinmakerne og slakterne!

Jeg har fortsatt å lage mat, selvsagt; til familie, til venner, til kollegaer, til bekjente. Har også vært så heldig å jobbe litt med catering sammen med superkokken Eivind i Abracadabramat. Eivind er fenomenal på smaker og jeg har lært mye av han.

Alle oppskriftene jeg legger ut her har jeg prøvd ut selv.  Dette er min elektroniske kokebok, men hyggelig om noen andre også kan ha glede av oppskriftene. Oppskrifter finner jeg i bøker, på web og får av min mor og andre matglade venner – så gjør jeg vel som de fleste andre, justerer litt etter egen smak.

Fant denne beskrivelsen fra en hotell-gjest på en blogg: Runaway Juno, som varmer mitt hjerte:
Helle, the manager and cook, ‘cooks like an angel’ according to our fellow customer, and she was right. Every night she prepared the dinner for us with full of surprises. Nice food presentation, beautiful table setting, gourmet cuisine accompany with an exquisite local wine. No one can blame me that I was waiting for the dinnertime all day long. Everything on the table is from local farms and their own vegetable garden. Not only dinner, but also breakfast helped us to start the day with a very good mood. It is a typical European breakfast buffet, but the quality of meat, fruits and cheese was unbeatable.

Nå er det ut på nye eventyr, og gleden over å lage mat tar jeg med meg. Bon appétit!

Leave a Reply