Elsa y Fred

Som den matelskere  jeg er, så leter vi hele tiden etter nye, spennende steder å innta vår middag. I dag hadde vi kurs for en liten restaurant, nær triumfbuen, som har 1 stjerne i Michelin guiden. Veldig optimistisk, de hadde selvsagt ikke ledig bord….men vi fikk bestilt til torsdag. På veien ned gikk vi forbi et sted som det stod “gastro-pub” på, og sa at dette kunne vi jo prøve om vi ikke fikk bord.
Det fikk vi jo ikke, og da var det bare å prøve å finne tilbake til stedet vi hadde lagt merke til. Ikke alltid like enkelt i Barcelona’s kriker og kroker.
Elsa y Fred tok oss sånn passe i mot. En del ledige bord, men alt var reservert. Fikk forslag om å vente på bord og da var vi allerede ganske sultne, så vi sa det var ok. Bestilte en flaske cava, ja riktig en hel flaske, jenta bak disken stusset også litt, men flasken kom på bardisken og vi startet med den. Etter at begge fått god til å studere menyen, ble det endelig et ledig bord. Riktignok to dype lenestoler, men det skulle vise seg å være verdt både tiden og de litt ukomfortable spisestolene. Først kom det en helt vidunderlig andecarpaccio med ristede solsikkefrø, løvtynne skiver av foie gras og ristet brød. Smaken bare eksploderte i munnen, herlig!!!! Neste rett var sopprisotto med hvite trøfler, akkurat passe al dente, ikke for tørr og trøflene kunne luktes og anes, men smakte ikke for sterkt. Så en liten “hvilerett” med dampede blåskjell med koriander, ingefær og lime deilig smak og “heldigvis” ikke så mange. Så kom siste rett vi hadde bestilt: kalvetataki med artisjokkpure, nesten til å dø for…… Snakk om inpisirenede måltid, dette må prøves ut hjemme 🙂
Regningen lød på €50 – røverkjøp og vi har bestil bord til fredag. Hurra!

Leave a Reply