Comerç 24

Mamma mia for en restaurant……. Tatt i mot av en fantastisk hyggelig og energisk dame. Vi diskuterte litt på veien ned, om det var denne eller en av de andre restaurantene vi har sett på som har Michelin stjerne, husket ikke helt, vi har jo brukt masse tid på å Google oss gjennom Barcelonas restaurantverden! Comerç 24 fikk en stjerne i februar, vel fortjent. Kokken Carles Aballan har jobbet 9 år med Ferran Adriá på El Bulli.
Maten, servicen, vinen, lokalene, stemningen, for en opplevelse. Til og med gjestene som satt ved siden av oss (vi satt i baren), var hyggelige. Vi dropper frokosten i dag, er enda mett.

Først litt “snacks”, så 10 retter, 6 desserter og petit four…..vakre kunstverk alt sammen. Sammensetningen av rettene, den nøye forklaringen på hva de besto av, hvordan vi skulle spise det, vin som var perfekt til og som endret smak etter hva vi spiste, uansett hvor du beveget deg var det en hjelpende hånd som lukket opp do-døra, mens de hadde et brett fullt av skitne tallerkner i andre handa, en hovmester som ikke bare gikk rundt å kastet glans over selskapet, men som forklarte, sjenket og serverte. En helt fantastisk servitør, som husket hver minste lille ingrediens, vi spurte nok litt mer enn de fleste, som beklaget dypt, da hun hadde byttet om brødbestillignen vår med naboens, ikke akkurat verdens største tabbe…. Så flink, så rask, så blid, så vennlig, så kunnskapsrik, så oppmerksom.

Hva spiste vi? Bildene får tale for seg, kan nok ikke gjenskape rettene, men henter masse inspirasjon til små vrier jeg kan ta videre i egen matlagning. Og regningen €165 per person inkludert så mye vin at vi kom ut av tellingen på antall glass….

Leave a Reply