Krumkaker

Snart jul og jeg skal lage krumkaker for første gang. Mamma har sagt at hun ikke orker å lage alle slagene i år, og hos oss er det gjerne mer enn syv! Det er vel også på tide og lage noen julekaker selv, så jeg startet med kanskje de enkleste og krysser fingre for at mamma likevel lager noen av de andre…. Før jeg er ferdig med å skrive melder hun inn både fattigmann, pepperkaker og peppernøtter – julen er reddet! Snille mamma´n min!
Uansett måtte det bli mamma´s egen krumkake oppskrift:
4 egg
200 gram sukker
200 gram smør
250 gram hvetemel
2 ts kardemomme
Smelt smøret, pisk egg og sukker til eggedosis, bland kardemommen i melet og ha mel og smør i eggedosisen. La deigen hvile i ca 30 min, hvis den blir for tykk etterhvert så ha i litt vann. Stek kakene i krumkakejernet, lag kremmerhus eller rull (litt såre fingertupper nå….).

Leave a Reply