Mandelstenger

Litt usikker på hva jeg skulle kalle disse kakene, men det ble mandelstenger! Jeg skulle holde kurs på lørdag: “Fotokurs for mobiltelefon”. Dette inkluderer selvfølgelig lunsj og jeg må alltid ha noe søtt etterpå…. Denne gangen var det en med glutenallergi som hadde meldt seg på og da må man jo servere noe som er glutenfritt! Mandler, egg og melis blir jo som regel veldig godt, og tankene gikk til marsipan og kransekake. Marsipan er tradisjon til jul og i tidligste laget, og litt ambisiøst å lage en hel kransekake, men noen små “stenger” kunne jeg vel få til;

250 gram skåldede mandler, finmalt
250 gram melis
2 eggehviter

bland melis og finmalte mandler, ha i en og en eggehvite. Kna godt og rull til pølser som du deler opp i passe biter. Legg på bakepapir og stek i ovnen på 180 grader i ca 10 min. De ble veldig gode og det ble dessverre ikke så mange igjen til bildet…

Leave a Reply