Fløte-karameller

Det nærmer seg jul og jeg tester ut julegodter. Karameller er ganske enkelt å lage, men krever litt tålmodighet. Det skal koke ganske lenge og du må røre i kjelen ganske ofte, særlig i starte. Kjele med karamell-masse som koker over, er ikke gøy….

3 dl fløte
250 gram sukker
60 gram smør
100 gram lys sirup

Ha alt i en kjele, gjerne teflon, kok opp, la det småkoke til massen begynner å tykne og blir brun. Hvis du har et termometer så skal massen måle 121 grader, da blir karamellene myke og gode, ingen knekte tenner! Vil du ha de hardere lar du de koke enda litt lengre. Hvis du ikke har termometer heller du en dråpe i et glass med kaldt vann, klarer du å forme massen til en ball, er de ferdige.
Hell massen i en form som er kledd med bakepapir. La det stå på kjøkkenbenken og kjøle seg ned,  gjerne til dagen etter. Så skjærer du i passende biter og pakker inn i matpapir. Så får du se om du klarer å spare noen helt til jul…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..