Kylling-suppe

Kaldt ute og da passer det å lage en varm, sunn og god suppe. Stappfull av godsaker som har mye næring og noen som til og med regnes som betennelseshemmende. Hjelper neppe mot en pandemi, men hjelper mot sulten og humøret!

1 ss olje eller smør
3 hele kinesiske hvitløk (ett fedd), finhakket
1 gul løk, finhakket
2 store gulrøtter, i skiver
2 stilker stangselleri, i terninger
1 ss revet, fersk ingefær
1 ss revet, frisk gurkemeie (eller 1 ts tørket gurkemeie)
1,5 liter kyllingkraft
4 kyllingfileter
1 ss frisk rosmarin, finhakket
1 ss frisk timian, finhakket
1 ts salt
2 tspepper
2,5 dl perlehirse eller perlecouscous
2 dl frosne erter
Ha olje eller smør i en stor, tykkbunnet kjele og varm opp på medium varme. Ha så i hvitløk, løk, gulrøtter og stangselleri. La det surre til løken er blank. Så har du i ingefær og gurkemeie. Surr videre i ett minutt så smakene får satt seg litt, så har du i kyllingkraft, kyllingbrystene, rosmarin, timian, salt og pepper. Rør rundt og pass på at kyllingfiletene er godt dekket. Gi det et oppkok og ha så i perlehirse eller couscous. Kok på svak varme i 20-25 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Så plukker du ut kyllingfiletene og river de fra hverandre med to gafler. Ha kyllingen tilbake i gryta og ha de frosne ertene. La det stå et par minutter så ertene tiner og blir varme. Smak til med salt og pepper. Hvis suppen kjennes for tykk, er det bare å spe med litt mer vann. Server gjerne med grove rundstykker til.

Leave a Reply