Ertesuppe

Har ikke vært så aktiv her på en god stund. Travelt, men har endelig fått litt roen til å skrive litt igjen. Lagde en god, hjemmelaget ertesuppe i helgen. Kokt med lettsaltet svineknoke. Arenaen var igjen Villa Breen, stedet jeg får utfolde meg i matverden i disse dager.
Dette er en suppe som frembringer gode barndomsminner. En suppe som tradisjonelt også ble servert sammen med pannekaker!

1 lettsaltet svineknoke
500 g tørkede gule erter
1 hel, gul løk , finhakket
1 sellerirot , i terninger
4 laurbærblader
2 l vann eller til du dekker knoken
4 gulrøtter , i terninger
1 purre , i ringer
4-5 stilker frisk timian

Det viktigst er å huske å legge ertene i rikelig vann kvelden i forveien! Dagen etter heller du vannet av ertene.  Legger svineknoken i kjelen, heller på med erter, finhakket løk, sellerirot i terninger, læubærblad, timianstilker og fyller opp med vann til det dekker knoken, ca 2-2,5 liter. Kok opp og skum av og la det koke under lokk i ca 3 timer. Siste halvtimen har du i gulrøtter og purre og koker videre. Så tar du knoken ut av suppen, renser den ren for kjøtt og har kjøttet tilbake i kjelen. Server gjerne med hjemmelaget flatbrød.

Leave a Reply