Kyllingsuppe

1 liten løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2-3/4 rød chili, finhakket
1 ss revet frisk ingefær
2 gulrøtter, grovt revet
1 (syrlig) eple, grovt revet
ca 2 ts karri
9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
2 dl kokosmelk (eller matfløte)
3-4 kyllingfileter, i biter
hvit nykvernet pepper
litt salt
rikelig med frisk koriander, grovt hakket
Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Fres løken i litt nøytral olje i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet kyllingfond. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

I mellomtiden deler du kyllingfileten i jevnstore biter, som stekes i litt smør på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. Den trenger ikke være helt gjennomstekt enda. Kyllingfileten kan eventuelt erstattes med grillet kylling (uten skinn).

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Kokosmelken kan eventuelt erstattes med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.

Serveres med godt brød, for eksempel nanbrød eller foccacia. Denne oppskriften er beregnet til ca 3 porsjoner.

Leave a Reply