Nan brød

Nanbrød er et viktig tilbehør til indisk mat, og stekes i den tradisjonelle tandooriovnen. Det er jo noe de færreste av oss har tilgjengelig hjemme, men det er fullt mulig å lage nanbrød med vanlig stekovn også. Finn frem:

Trinn 1
1 pakke tørrgjær
4 ss lunken melk
2 ss sukker
Trinn 2
450 gram hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 dl yoghurt naturell
1 dl melk
1 egg
2 ss smeltet smør

Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle og la den stå lunt noen minutter, til det begynner å skumme.

Ha alt det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i en foodprosessor, ca 10 minutter, til du har en blank og smidig deig.

La deigen heve på et lunt sted i ca en time, til dobbel størrelse. Ha deigen på melet underlag og elt eventuelt inn litt mere mel om deigen er litt løs. Del opp deigen og kjevle ut avlange brød, ca 3-5 mm høye. Størrelse og fasong bestemmer du selv. Nanbrødene kan også smaksettes etter ønske.

Legg brødene på bakepapirkledt stekebrett og stek ved 250 grader i ca 5 minutter, til brødene er fine og gyldne.

En mere autentisk steking får du dersom nanbrødene stekes under grillelementet i stekovnen: Sett på grillelementene og sett termostaten på maksimal styrke. La et stekebrett eller bakesten stå i ovnen slik at det blir varmt. Kjevle ut nanbrødet og legg det umiddelbart på det varme stekebrettet (stek maks to i slengen, så det lønner seg å ha litt størrelse på nanbrødene). Stekes på øverste rille til det er passe stekt. Det tar bare noen minutter så du må passe på, for det blir fort svidd mot slutten.

Nanbrødene avkjøles på rist. Oppbevar nanbrødene under et klede eller aluminiumsfolie frem til de skal serveres.

Serveres som tilbehør til indisk mat, for eksempel indisk kyllingsuppe.
Print PDF

Leave a Reply