Jordbærsuppe

Her er en jordbærsuppe som blir vel så god med frosne bær som friske. Det betyr jo at vi kan nyte hele året! Denne er har jeg funnet på  trinesmatblogg.no:

500 gram jordbær (friske eller frosne)
1,5-2 dl vann
ca 125 gram sukker
litt sitronsaft

Kok opp vann og ca 100 gram sukker. Tilsett jordbærene (renset og delt i biter) og la det koke under lokk på middels varme i ca 30 minutter. Smak til med eventuelt mere sukker om nødvendig. Ta kjelen av platen og la bærene trekke 10-15 minutter. Sil av jordbærene og la det stå å dryppe helt ifra seg. Ikke press jordbærene gjennom silen, for da vil suppen din bli grumsete. Jeg lot jordbærene “henge” i silen natten over i kjøleskapet. Smak til med nypresset sitronsaft. Suppen kan forberedes i god tid før servering.

Pynt med et jordbær og server med vanilje is eller vanilje kesam.

Leave a Reply