Appelsin formkake

Når jeg er hjemme i Oslo, sitter jeg i et kontor-felleskap i byen. Veldig mange hyggelige mennesker som ikke har det minste i mot å være prøvekaniner for min matlaging! Fant et bilde på Instagram igjen, som så ut som en saftig og god formkake. En kake laget med appelsiner som det er mye av i butikkene om dagen, og nå er de saftige og søte. Så måtte prøve meg, og nesten hele kaken forsvant i lunsjen…….

3 egg
2,5 dl sukker
2 dl solsikkeolje
2,5 dl yoghurt naturell
revet skall av 1 appelsin
1/2 dl appelsin juice
1 ts vanilje sukker
2ts bakepulver
6 dl hvetemel
melis til glasur

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i olje, revet skall av appelsin og yoghurt i røren og bland godt. Ha i mel, bakepulver og vaniljesukker og bland godt. Kle en brødform med bakepapir og hell i røra. Stek kaken på 180 grader i ca 45 min, til den er gjennomstekt.
Bland melis med vann eller appelsinsaft og hell over kaken. Ta den med på kontor og gled dine kollegaer – eller spis opp hele selv……

Leave a Reply