Sitronfromasj

I år ble den store påskeaften-middagen hos meg. Mamma, søster, nieser og Ellen var invitert. Tradisjonen tro serverte jeg lammestek til hovedrett. Prøvde å finne noe som både hadde litt påske-farge, litt syrlig, litt frisk og litt søtt. Sitronfromasj ble en god dessert og passet fint etter lammet.
stk gelatinplater
3 sitroner, saften av alle tre og revet skall av 1
1 dl sukker
1 egg + 3 plommer
3 dl kremfløte

Legg gelatingplatene i kaldt vann. Visp stiv eggedosis av egg, plommer og sukker. Riv sitronskall av en sitron i eggedosises. Press sitronene og varm opp sitronsaften til kokepunktet. Løs gelatinplatene opp i sitronsaften. Hell sitronsaften med gelatinen i eggedosisen og bland. Pisk fløten til krem og  bland forsiktig inn i eggedosisen. Hell massen i porsjonformer eller stor form. Sett kald i et par timer til det stivner. Pynt med revet sitronskall.

Leave a Reply