Kylling satay med peanøttsaus

Siste dag av påskeferien. Solen skinner og sjøen lokker.Ingen fjellferie i år, men by og sjø. Flere utflukter til sjøen, godt pakket inn og med en god bok. Måtte lage noe godt til lunsj, sultne ungdommer hadde også funnet veien ut i solen. Søsteren hadde med en grill og da ble kylling satay spyd, masse god smak og tar ikke så lang tid å grille. Har allerede en liten mat-termos, som passet fint til peanøtt-sausen. Oppskriften er sterkt inspirert av en god og velbrukt kokebok jeg har fra Gøril Wiker.
4 kyllingbryst
Marinade:
2 kinesiske hvitløk, revet
2 ts malt spisskummen
2 ts karripulver
2 ss brunt sukker
1 dl solsikkeolje
2 ss fiskesaus
1 ts sambal oelek
Bland alt til marinaden godt. Skjær kyllingen i passe små biter (klare til  å stikke på spyd). Ha kyllingen i marinaden og la den stå en god stund, gjerne over natten. Tre kyllingbitene på grillspyd og legg de på grillen eller stek de i ovn på 200 grader i 10-15 minutter – pass på så de blir gjennomstekt, men ikke blir brente, det er sukker i marinaden!

Peanøttsaus:
1 boks kokosmelk
2 ts rød curry paste
2 ss peanøttsmør
1 ss sukker
3 ss limesaft
1 ss fiskesaus
Varm kokosmelken til kokepunktet. Tilsett de øvrige ingrediensene, en av gangen, i nevnte rekkefølge. Smak til om den trenger litt mer lime-saft eller sukker. Sausen tykner når den blir kald og kan serveres enten varm eller kald.

Leave a Reply