Asparges og pancetta

Trodde våren var på gang, men jammen begynte det å snø igjen på vei til butikken i ettermiddag. Et sikkert vårtegn er asparges, litt tidlig enda, men de lå i butikken og så fristenden ut og jeg måtte bare kjøpe en bunt! Det enkleste er som kjent det beste, og kokt eller ristet i pannen med litt smør på eller revet parmesan er supergodt, men det er lov å prøve noen andre varianter også. Her er en variant som smakte veldig godt;

100 gram pancetta, i terninger
1 ss smør
1 bunt asparges, skjær vekk den harde biten nederst og kutt de i passe lengder
2 vårløk, i tynne skiver
1 hel kinsesisk hvitløk, finhakket
finrevet skall av 1 sitron
1 ss finrevet skall av appelsin
2 ss ristede pinjekjerner
2 ss finhakket bladpersille
salt og pepper
Stek pancetta i pannen til det blir litt sprøtt og lyst brunt. Ha smøret i panna, ha i asparges og purre. La det surre med til aspargesen er stekt, men fremdeles fast. Ha i hvitløk, sitron- og appelsin skall, ristede pinjekjerner og persille. Stek videre i ca 1 minutt til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

Leave a Reply