Sitron cookies

Regnet fortsetter og jeg baker! Finner stadig inspirasjon på Instagram og i dag poppet et lekkert bilde av sitron-cookies opp hos @BeakEatRepeat. Hadde heldigvis både sitron og egg, så da ble det søndagskaker! Ute og tok en kaffe med gutta og de måtte være prøvekaniner – fikk godkjent!
2 ts revet sitronskall
2 dl sukker
50 gram smør, romtemperert
2 egg
3 dl mel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
0,5 dl sitronsaft (fra en halv sitron)

Kjør revet sitronskall og sukker i en foodprosessor til det er godt blandet og sukkeret har fått en gulaktig farge. Ha i smør og rør det godt. Ha i egg og miks godt. Bland så mel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i røra, rør godt. Ha i sitronsaften. Sett røra i kjøleskapet i minst 30 minutter. Strø litt melis på et matpapir. Form små kuler av deigen (den er ganske klissen), ca en spiseskje og rull de rundt i melis. Legg de på en bakeplate med litt avstand og stek på 180 grader i ca 8-10 minutter, ikke overstek kakene de skal være litt mye inni.

Leave a Reply