Høst Ratatouille

Høsten kommer snikende, har jo ventet på regn en stund og nå høljer det ned. Passer fint å være inn, lese matblader som dumper ned i postkassa og prøve ut oppskrifter! Fant denne oppskriften i BBCGoodFood, et av mine favoritt blader. Ratatouille er kjempegodt som tilbehør til kjøtt eller fisk, men også godt alene. Jeg lagde mye av det da jeg bodde i Frankrike. Det kan gjøres klar på forhånd, og da hadde jeg hagen full av urter og grønnsaker jeg kunne gå ut å plukke, ja da smakte det jo enda bedre. Denne varianten er mer som en hovedrett i seg selv, minner litt om en grønnsaks-lasagne.

4 ss olivenolje
1 rødløk, finhakket
1 stor kinesisk hvitløk, finhakket
1 aubergine, kuttet i halve skiver
1 rød paprika, kuttet i terninger
1 ts røkt paprika pulver
2 ss balsamico
1 ss soya saus
3 dl hakkede tomater
100 gram myk geitost (den myke fra Haukeli/Tine er super til dette)
2 squash i skiver, gjerne en gul og en grønn

Ostesaus
25 gram smør
25 gram mel
2 dl melk
1 dl revet ost med litt smak, gjerne parmesan

Ratatouille: Varm oljen i en kjele og fres løk og hvitløk til den er blank og litt gyllen. Ha i aubergin og paprika og stek til det er mykt, ha gjerne i litt mer olivenolje hvis det trengs. Ha så i paprikapulver, balsamico og soyasaus, rør godt, ha i de hakkede tomatene og la det surre et par minutter til. Så langt, kan dette gjøres ferdig på forhånd og gjerne dagen før.
Ostesausen: smelt smøret i en kjele og ha i melet, bland godt og spe med melken til u har en tykk, glatt saus. Ha i osten og rør til den har smeltet.
Ha ratatouillen i en ildfast form, spre over ostesausen, smuldre geitosten over ostesausen og på toppen legger du skiver av grønn og gul squash i fint mønster. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter, til squashen er gjennomstekt og har en fin gyllen farge. Server!

Leave a Reply