Eplemuffins

Nesten høst og eple-tid. Jeg var en tur i bursta til min yngste nevø denne uken, og han bor i Holmestrand. Rakk en tur hjemom Bakkeland først og fikk plukket en stor pose epler i hagen. Epler lukter så godt, det lukter litt høst og det er så mye godt man kan lage. I dag ble det muffins, men det er flere igjen både i fatet og på trærne, så det blir nok flere eple-oppskrifter!

3 egg
1 1/2 dl sukker
100 gram smør, smeltet
2 dl melk
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 klype salt
5-6 epler, litt avhengig av størrelsen – mine var ganske små

Sett stekeovnen på 190 grader og ta frem muffinsformer (jeg brukte de største, hvite og 12 muffins – du kan selvsagt bruke mindre former også). Visp egg og sukker til eggedosis, smelt smør og ha dette i røren sammen med melken. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver, salt og kanel og bland inn i røre. Riv eplene på grovt rivjern og bland inn i deigen. Legg en eplebåt i hver muffinsform og stek i ca 20 min – sjekk med en kakenål om de er gjennomstekt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..