CousCous med aprikoser og mynte

Vært på hyttebesøk og hytteeier ønsket seg noe marokkansk mat og hadde kjøpt inn lammekjøtt.  Har lenge hatt lyst til å lage min egen Ras el Hanout, krydderblanding og nå var det en gylden anledning. Ikke like enkelt å finne alle krydderne her ute, men med litt hjelp fra hovedstaden gikk det bra. Lammecarrén ble gnidd godt inn og fikk et “marokkansk” preg. Oppskrift på krydderblandingen og lammet kommer i egen post. Så var det å finne “rett” tilbehør, valget falt på coucous med aprikoser og mynte. Mynten gir en god friskhet og aprikosene en sødme, denne kan også fint spises alene eller med annet type kjøtt.

2-3 sjalottløk, finhakket
1 håndfull tørkede aprikoser, finhakket
2 tomater, ta ut frøene, finhakket
1/2 slangeagurk, ta ut frøene, finhakket
en neve frisk mynte, finhakket
salt og pepper
olivenolje
kokende vann
250 gram couscous moyen (beregn ca 80 gram per person)

Finhakk løken, aprikosene, tomatene, agurk og mynten, Surr sjalottløk og aprikoser i olivenolje til løken er myk. Ha i couscous og rør forsiktig rundt. Ta av plata. Hell forsiktig på kokende vann (skal i utgangspunktet være like mye vann som couscous, men hold igjen litt – husk at det er en del fuktighet i både tomat og agurk).  Bland og ha i tomat, agurk og mynte. La det hvile under lokk i 5 minutter. Ta av lokket og hell på med olivenolje, vær raus! Smak til med salt og pepper. Server gjerne til “Marrokansk lam”

Leave a Reply