Sylteagurk

Dette har jeg hatt lyst til å lage lenge! Så at Juels 33 Kolonial hadde fått inn både små sylteagurker og krondill. Fant en en oppskrift på Matprat og satte igang. Du må vite at du har et par ettermiddager hjemme, for det tar litt tid, men det er det verdt. Egen produsert sylteagurker er himmelsk godt!

1 kg små sylteagurker
100 g salt
250 g sukker
1 ss sennepsfrø
4 stk laurbærblad
8 stk hel nellik
1 l eddik, 7 %
6 stk krondill

Vask og skyll agurkene godt. Bruk en spiss kniv og stikk små hull i skallet på agurkene og ha de i en stor bolle. Bland ut salt i vannet til saltlake og hell over agurkene. Legg en tallerken på toppen og noe tungt, slik at du er sikker på at alt er nede i laken. La det stå ett døgn i kjøleskapet.
Kok opp sukker, eddik, sennepsfrø, laurbærblad og nellik og kok til alt sukkeret er oppløst.  Avkjøl laken. Hell av saltlaken og tørk agurkene, skyll bollen godt og ha agurkene tilbake i bollen. Hell over laken og la det stå ett døgn. Hell av laken over i en kjele og kok opp igjen. Avkjøl. Ha agurker og krondill i glass og hell over den avkjølte laken. Skru lokk tett på og sett kaldt. Bør stå et par uker før du smaker!

Leave a Reply