Sitronfromasj med marengs

Enda en oppskrift med de deilige sitronene, men ikke flere igjen nå, så en liten stund til neste gang! Middagsselskap på lørdag med fisk som hovedrett og tenkte det må bli godt med noe friskt til dessert. Har fremdeles litt igjen av lemon curd´n og kombinasjon med fromasj og marengs må bli bra, og det ble det!
Fromasj
3 egg
100 gram sukker
4 plater gelatin
0,75 dl sitronsaft
1 ss finrevet sitronskall
2,5 dl kremfløte
Pisk egg og sukker til eggedosis. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Kok opp sitronsaft og sitronskall i en kjele, ta kjelen av plata. Klem vannet ut av gelatinplatene og bløt de opp i den varme sitronsafta. Pisk krem av fløten. Hell den varme sitronsaften med gelatin i en stråle opp i eggedosisen og bland, vend så inn kremen til alt er blandet. Hell blandingen i porsjonsglass eller en bolle. La stå kaldt i minst et par timer til den stivner.
Marengs
2 eggevhiter
50 gram sukker
Pisk eggehvitene til det begynner å danne seg topper, så heller du i sukker litt og litt, til du har en tykk, blank marengs. Legg et tynt lag med lemon curd på toppen av fromasjen og sprøyt små topper av marengs på toppen. Brenn av marengsen med en gassbrenner.

Leave a Reply