Snickerskake

Feit, deilig, smakfull og syndig – kombinasjon av sjokolade, peanøtter og marengs må bare bli himla godt! Innimellom må jeg bare lage en skikkelig kaloribombe og denne er absolutt det! Den “perfekte” oppskrift fant jeg igjen hos FruTimian – med det navnet skulle man tro at det bare var sunne grønnsaksretter å finne der, men sidene er fulle av kjempegode kakeoppskrifter – anbefales!

Kakebunn
5 eggehviter
225 gram sukker
50 gram peanøttsmør
100 gram salte crakers (jeg bruker Sætre snackers)
125 gram salte peanøtter

Sjokoladeglasur
100 gram mørk sjokolade, 70 %
100 gram melkesjokolade
100 gram smør, kjøleskapskaldt i små terninger
5 eggeplommer
1 dl H-melk
75 gram sukker
10 gram maisenna
100 gram peanøtter til dryss
litt mørk sjokolade til dryss

Kle en rundform med bakepapir og sett stekeovnen på 180 grader. Pisk eggehvitene til de begynner å forme topper, hell så i sukker, litt etter litt.  Pisk til alt sukkeret er oppløst og du har en blank, fin marengs. Ha peanøttsmøret i marengsen, bland godt. Knus kjeksen lett og bland inn det og peanøttene i marengsen. Ha røren i formen og stek i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaka helt før du legger den på et fat.
Smelt sjokoladen i et vannbad og avkjøl litt. Ha eggeplommene, melken, sukker og maisenna i en kjele, pisk til det ikke er klumper. La det koke opp mens du rører hele tiden, og la et koke et halvt minutt (30 sek). Ta kjelen av varmen og pisk inn smøret, en og en bit, når alt har smeltet, har du i sjokoladen og blander godt. Hell glasuren på kaka og strø over peanøtter, jeg hakket halvparten og beholdt den andre halvparten hel. Riv over litt mørk sjokolade for mer pynt – nyt!

Leave a Reply