Minestrone suppe

Suppe smaker deilig på en kald vinterdag. Fin måte å bruke opp rester på av hva man har i skapet og mandager har man som regel en del rester fra helgen – #ikkekastemat! En liten skalk av en parmesan er fin å putte i suppen, og nesten det meste av grønnsaker går i en slik suppe. Dette er nok restesuppa til en italiensk mamma, hvor hun tar den lille kjøttbiten hun hadde, grønnsakene i skapet og lager en rykende, varm og smakfull suppe. Min oppskrift fikk jeg for mange år siden av min gode venninne Heddy, som er veldig flink til å lage mat.
125 gram bacon eller pancetta, kuttet i terninger
1 stor løk, finhakket
2 kinesiske hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i små terninger
2 stilker selleri, finhakket
1/2 squash, i små terninger
1/2 kålrot, i små terninger
75 gram asparges bønner, kuttet i små biter
6 poteter, i små terninger
4 blad savoykål, finsnittet
3 ss smør
1,5 liter grønnsaks- eller kyllingkraft/buljong
1 boks hakkede tomater
1 boks cannellini bønner
50 gram, nyrevet parmesan
skalken av en parmesan ost, hvis du har
Smelt smøret i en kjele og ha i pancetta eller bacon, pluss løken og hvitløken og stek til løken er blank. Ha i gulrot, kålrot,  og seleri og la det surre med i 4-5 minutter. Ha så i squash, poteter og aspargesbønnene, la det surre videre til noen minutter til. Hell så i kraften eller buljongen, potetene og savoykålen, pluss parmesan-skalken, om du har, og tomatene. La det koke i 40-45 minutter. Ha så i cannelloni bønnene og la det koke i ytterliger 15 minutter til. Smak til med salt og pepper og ha i halvparten av parmesanen, rør godt og server suppen med et dryss av parmesan på toppen.

 

 

Leave a Reply