Helstekt kylling

Kylling er både lett og enkel mat å lage. Strålende søndagsmiddag. Det fine er at det blir nesten alltid litt rester av en hel kylling; da pirker man bare av kjøttet og bruker det i en salat og koker kraft på beina – full utnyttelse #ikkekastemat

1 hel kylling
1 sitron
1 hel hvitløk
smør
krydderurter
salt og pepper

Ta kyllingen ut av kjøleskapet, skyll den i kaldt vann også inni buken, tørk godt med tørkepapir. La kyllingen ligge på kjøkkenbenken minst en time, om du har tid. Kok sitronen i 10 min. Hakk det du har av urter, gjerne timian, rosmarin og persille. Skjær noen av hvitløksfeddene i skiver og skjær smøret i tynne skiver. Lirk lett med fingrene for å løsne skinnet, forsiktig så det ikke revner. Så putter du urter, hvitløk og smør under skinnet på kyllingen. Ta sitronen opp av vannet, prikk den godt med spiss kniv og putt den i buken på kyllingen, sammen med det du har igjen av urter, litt smør og resten av hvitløken. Kverne godt med salt og pepper oppå kyllingen og legg en skive smør på hvert bryst. Bind gjerne bena sammen. Legg kyllingen i en ildfast form, legg litt smør i bunnen av formen. Stek kyllingen på 180 grader i ca 1-1,5 time. Du stikker en spiss kniv eller kakenål inn der brystet møter låret, når det komme klar saft ut, er kyllingen ferdig.
Server med for eksempel søtpotetform eller ovnsbakte grønnsaker.

Leave a Reply