Lemon curd

Litt opphengt i sitroner om dagen. Kjøpte en stor pose hos Juels33, med deilig, friske, gule sitroner fra Sicilia forrige dagen. De lukter godt, er ikke helt jevne og har heller ikke vært dekket av voks, slik at man ikke trenger å være redd for å bruke skallet. Har så lyst på en silkemyk, litt søt, men frisk lemon curd. Lærte å like det fra min søster etter at hun hadde vært ett år i London som au-pair, for maaange år siden. Denne er god på brødskiva eller på nybakte scones og tror jeg må prøve å lage noen gule makroner med lemon-curd fyll!
4 sitroner, helst økologiske – saft og revet skall
200 gram sukker
100 gram smør
3 egg + 1 eggeplomme
Visp sammen eggene lett. Ha sitronsaft, sitronskall, sukker og eggeblandingen i en kjele. Kok opp mens du rører rundt hele tiden. Ha i smøret i små terninger til alt er smeltet. Bland det godt sammen og rør ofte i kjelen, la det småkoke i 10-12 min til røren dekker baksiden på en skje, da er den ferdig. Sil massen opp i steriliserte glass, avkjøl.

 

Leave a Reply