Sitronformkake

Fremdeles opphengt i sitroner og så denne deilige oppskriften hos FruTimian. Prøvde meg på halv porsjon, har arvet en liten, gammel kakeform fra mamma, som er akkurat nok til at det blir et lite stykke til meg for prøvesmaking og litt godt til kaffen på kontoret.

175 gram smør, romtemperert
225 gram sukker
4 egg
200 gram hvetemel
50 gram potetmel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
15 g valmuefrø
skall og saft fra 1/2 sitron
Ha smør og sukker i miksebollen og kjør det hvitt. Bland sammen alt det tørre inkludert finrevet sitronskall, og ha det vekselvis i bollen med ett og ett egg. Ha i sitronsaften og bland sammen. Smør en kakeform eller kle den med bakepapir, hell røra i formen og stek på 175 grader i ca 1 time, sjekk med en kakepinne om den er gjennomstekt.
La kaken avkjøle helt før du har på glasuren.
Glasur
1 pakke kremost naturell
100 gram melis
1 ss sitronsaft
Pynt med revet skall på toppen
Bland kremost, melis og sitronsaft til det ikke er noen flere klumper, smør utover kaken og riv sitronskall over. NYT!!!

Leave a Reply