Søtpotetform med masala-saus

Skikkelig kaldt ute og da trenger man noe varmende å spise. Denne potetformen, som enten kan spises alene eller serveres både med kjøtt, fisk eller fugl, er lun og varm i smaken. Man justerer styrken på den ettersom hvor mye av krydderblandingen man har i, hvis du vil at det skal «brenne» litt, må du ha i et par t-skjeer mer enn oppskriften. Smaker sikkert godt med bare poteter også, men søtpoteten gir en mild fin smak sammen med chili.

Balcho masala
1 dl eplecider eddik
1 ss tørket chiliflak
1 ss hele spisskummen frø
1 ts sorte pepperkorn
6 hele nellikspiker
½ ts malt gurkemeie
2 hele kinesiske hvitløk
1 bit ingefær, dobbel tommelfingerstørrelse, i grove skiver
2 hele kanelstenger, brukket I biter
1 ss sukker

Bland alle ingrediensen i en foodprosessor eller liten mikser eller jeg som har fått ny minikutter til Kenwood’n i burstapreang! Kjør alt til du får en fin paste. Denne holder seg ti kjøleskapet inntil en måned.

Potetform
2 søtpoteter, kuttet i tynne skiver
6-8 kokefaste poteter, kuttet i tynne skiver
4 vårløk, finsnittet
2 hele kinesiske hvitløk, revet
2 ts Balcho masala
1 boks kokosmelk
salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær søtpotet og vanlig potet i tynne skiver, jeg brukte en mandolin på 3mm. Du kan koke potetene i 5 minutter først, eller ha de rå i forma – det siste tar litt lengre tid, men verdt å vente på. Finsnitt vårløken og blad den sammen med kokosmelken, hvitløk og Balcho masala’n – smak til med salt og pepper. Jeg brukte 2 ts, vil du ha den mer «hot», tar du bare mer. Smør en ildfast form og legg søtpotet og potet annenhver, hell over masala’n og sett inn i ovnen. Stek i ca 1 time, legg bakepapir over om den begynner å bli brun på toppen – sjekk med en bakepinne om potetene er stekt.

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..