Chia-pudding med rabarbra topping

Her kommer enda en dessert i serien “enkle-få-ingredienser-kort-tid”! Var så heldig at det hadde kommet ganske mye rabarbra på holmen allerede. Jeg synes det er vanskelig å angi riktig sukkermengde til å koke med rabarbra. Det kommer så an på hvor sur din rabarbra er, den vi hadde hjemme i Bakkeland før var supersur og krevde mye sukker, men det spørs også hvor syrlig du liker den. Så smak mens det koker!

2 dl mandelmelk
3 ss chiafrø

6 stilker rabarbra
1-2 dl sukker, eventuelt mer
5 dl vann

Noe særlig enklere enn dette blir det ikke: bland chiafrøene i mandelmelken og la det stå noen timer i kjøleskap og gjerne natten over. Mandelmelken er litt søtlig og gir en fin, rund smak til puddingen.
Skrell rabarbra og kutt i terninger, ha i kjelen med vann og sukker og småkok til du har passe konsistens, om du vil ha suppe eller grøt. Smak til med sukker og eventuelt en skvis av lime. Avkjøl og hell på toppen av den stivnede chia-puddingen.

Leave a Reply