Rødbete kake

Denne kaken har allerede vært innom to “test-team” både kontoret og jentegjengen som var samlet sist på øya. Begge gangene ble den borte så fort at jeg ikke rakk å ta bilde, sånt skjer… Det er en god og saftig kake, og de fleste klare ikke å gjette med en gang at det er rødbeter i den! Denne gangen bakte jeg den med glutenfritt mel og den smakte like godt, men jeg tok bilde før jeg serverte. Du kan selvsagt bruke vanlig hvetemel også, samme mengde.

4 stk egg
2½ dl sukker
3½ dl Helios lys bakemiks
3 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl solsikkeolje
4 dl revet rødbete

Glasur:
200 gram philadelphia ost
2 dl melis
Saften av en halv sitron

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Blant det tørre og ha oljen i eggedosisen, bland så alt til en jevn røre. Bland i revne rødbeter. Kle en form med bakepapir og stek kaken i ovnen ved 180 grader i ca 40 min. Avkjøl kaken litt, bland sammen kremosten, melis og sitronsaft og ha på toppen. Kaken på bildet er pyntet med blader av tusenfryd, fra hagen til mamma!

Leave a Reply