Rødbete kake

Denne kaken har allerede vært innom to «test-team» både kontoret og jentegjengen som var samlet sist på øya. Begge gangene ble den borte så fort at jeg ikke rakk å ta bilde, sånt skjer… Det er en god og saftig kake, og de fleste klare ikke å gjette med en gang at det er rødbeter i den! Denne gangen bakte jeg den med glutenfritt mel og den smakte like godt, men jeg tok bilde før jeg serverte. Du kan selvsagt bruke vanlig hvetemel også, samme mengde.

4 stk egg
2½ dl sukker
3½ dl Helios lys bakemiks
3 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl solsikkeolje
4 dl revet rødbete

Glasur:
200 gram philadelphia ost
2 dl melis
Saften av en halv sitron

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Blant det tørre og ha oljen i eggedosisen, bland så alt til en jevn røre. Bland i revne rødbeter. Kle en form med bakepapir og stek kaken i ovnen ved 180 grader i ca 40 min. Avkjøl kaken litt, bland sammen kremosten, melis og sitronsaft og ha på toppen. Kaken på bildet er pyntet med blader av tusenfryd, fra hagen til mamma!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..