Ferske vårruller med to sauser

Ferske vårruller er kjempegodt, enkelt å lage og man kan i grunnen bruke det man har av grønnsaker. Det skal i utgangspunktet være nudler i de (vermicelli – tynne nudler), men denne gangen serverte jeg de med kun grønnsaker, så det ble som en råkost-salat. Et must er å ha gode sauser til. Tror faktisk at disse slo ekstra godt an, de nærmest slikket bollen etterpå…..

2 gulerøtter
1/2 slangeagurk
4 vårløk
friske urter: jeg brukte det jeg hadde tilgjengelig ute: timian, mynte og persille
salat, jeg brukte ruccuola, men isberg er også supert
1 pakke rispapir

Kutt alle grønnsakene i staver i passende lengder (det må være ganske god plass på begge sider av rispapiret, de skal pakkes inn som en “matpakke”). Lag deg bunker med salat, grønnsaker og urter. Ha en bolle eller dyp tallerken med lunket vann. Dypp rispapiret i vann i ca 30 sek eller etter anvisning på pakken. Legg det på en fjel og legg en haug med grønnsaker på midten. Pakk sammen og legg de på et fat med litt avstand, så de ikke klistrer seg sammen. Server med gode sauser til som man dypper rullene i.

Hoisin- og peanøttsaus
1 dl hoisinsaus
1 stor ss peanøttsmør
1 dl vann, litt om gangen
1 ss sukker
1 ts chilisaus (Sriracha)
saften av 1/2 lime
Varm opp hoisinsaus og peanøttsmør. Ha i vann, sukker og chilisaus, eventuelt litt mer vann og finn konsistensen du ønsker. Smak til med lime og chilisaus.

Hot chilisaus
1 rød chili , finhakket
1 hel kinesisk hvitløk , finrevet
1 ss frisk ingefær , finrevet
1 lime , saften
2 ss lys soyasaus
1 ss vann
1-2 ss brunt sukker
salt (smak til)
frisk koriander, grovt hakket
Bland alt godt sammen og rør til sukkeret er oppløst. Smak til om du trenger salt.

Leave a Reply