Bakt laks med mango- og avokadosalsa

Hender at jeg blir vel så opptatt med å finne det perfekte sted å servere middag, dekke bord og pynte, som jeg er på om maten smaker. Denne retten hadde jeg kjørt en test på hjemme og var veldig fornøyd, lagde alt etter samme oppskrift, satte mango- og avokadosalsa’n på benken for å huske å ta den ut sammen med fisken. Litt for opptatt av å ta bilder, litt sulten selv, veldig opptatt av om de andre synes at middag i båthuset var en god ide…. så det gikk en stund før salsa’n kom på bordet, men når den først var der, smakte det!
2 ss smoked paprika
1 ts tørket oregano
½ ts cayenne pepper
1 ss mykt, brunt sukker
2 lime, revet skall av en, juice fra en og andre kuttet i båter til servering
1 kinesisk hvitløk
0,5 dl raps olje
3 paprika, gjerne flere farger
2 rødløk eller 10-12 småløk
3 x 380 grams bokser sorte bønner
salt
800 gram laksefilet, helst  med skinn

SALSA
3 modne avokadoer
1 moden mango
1 rød chili

Varm ovnen til 180 grader. Miks paprika, oregano, cayenne, sukker, limeskall, hvitløk og olje i en bolle, med en god klype salt. Ha i paprika, løk og bønner og gni inn rubben godt – spar litt av rubben til laksen. Ha grønnsakene i en ildfast form og bak i ovnen i ca 15 minutter.
Ta ut formen og rør godt rundt i grønnsakene. Legg laksen på toppen med skinnet ned og og gni resten av rubben på laksen. Bak for ytterligere 10-15 minutter til laksen er stekt gjennom.
I mellomtiden skjærer du avokado og mango i små terninger. Ha det i en bolle med finkuttet chili, limesaft og litt salt.
Server laksen med grønnsakene, bønner, salsa og båter av lime som gjestene kan skvise over.

Leave a Reply