Glutenfrie scones med fetaost, timian og ramsløk

Jeg hadde noen dietter å ta hensyn til når jeg skulle lage mat i helgen, mat uten gluten og laktose. Alltid spennende med slike utfordringer og heldigvis finnes det gode oppskrifter og mye inspirasjon på nett. Pappautengluten har masse gode oppskrifter og denne er hentet derfra, og byttet ut litt. Jeg skulle servere suppe og istedet for å lage en baguett eller loff, synes jeg det passet godt med scones til og med feta-ost, fikk de litt god saltsmak også. De ble servert sammen med en fyldig nesle-suppe – ikke mye brennesle på den øya, men nok til en suppe porsjon!

3 dl glutenfri lys melblanding (jeg brukte Helios)
1 dl glutenfrie havregryn (kjør de i foodprosessoren til nesten mel)
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
50 gr smør
1 1/2 dl – havremelk
1 egg
150 gram Fetaost
1 ss frisk timian, finhakket
1 ss ramsløk, finhakket

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk. Smelt smøret og bland det sammen med melk, egg, og fiberhusk. La det stå å svelle ett par minutter, ha i fetaost i terninger og gjerne litt urter, før du har det i de tørre ingrediensene. Kna til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.
Form deigen til pølser og skjær ca 2 cm tykke skiver og legg de på ett stekebrett. Stek sconesene i ovnen på 240 grader i ca 10 minutter.

Leave a Reply