Grønnkål og løvetann curry med blomkålris

Det var masse grønnkål og endel løvetann på holmen, det måtte jo kunne brukes til noe. Begge deler passet godt i en curry, hvis du ikke får plukket løvetann, så bruk spinat. Litt ekstra gøy å bruke det de fleste ser på som ugress, men løvetann er faktisk sundt også. I Kina ble planten brukt som urtemedisin mot plager med nyrene, leveren og fordøyelsen. Så ut å plukk løvetann nå som den har friske skudd og blader. Løvetann i salat er også veldig godt og de gule blomstene pynter opp en grønn salat.
Blomkålris er veldig godt og kan med hell lages og ha ved siden av de fleste retter du ville servert ris til.

2 ts sennepsfrø
2 ss kokosolje
2 sjalottløk, finhakket
1 ss ingefær, revet
2 stilker sitrongress, finhakket
1 hel kinesisk hvitløk, finhakket
100 gram grønnkål, finhakket
3 ss vann
1/2 ts paprikapulver
2 dl kokosmelk
3/4 ts gurkemeie
3/4 ts spisskummen
1 grønn jalapeno eller 1 liten grønn chili
100 gram løvetannblader eller spinat
Salt og pepper

Rist sennepsfrøene i tørr panne på medium varme i et par minutter. Legg til kjøling på en tallerken. Varm oljen i panna og stek løken blank på medium varme. Ha i revet ingefær, finhakket sitrongress og hvitløk og fres videre i ett minutt. Ha I grønnkålen og stek i et par minutter til grønnkålen begynner å bli myk. Hell i kokosmelk, krydder, chili og løvetannblader (eventuelt spinat). Kok i ca 5 minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. Server med blomkålris;

Blomkålris
1 stort blomkålhode
Salt
Ta vekk blader og stilk fra blomkålen, del den i buketter og ha alt i en foodprosessor. Kjør til du får “ris-konsistens” på blomkålen. Damp risen I en dampkjele eller legg den i et dørslag og heng det over en kjele med litt vann i bunnen. Damp risen i 3 minutter til den er litt myk. Avkjøl litt, press ut væsken og så har du luftig, fin blomkålris!

Leave a Reply