Sopp og nøttepatè

I helgen som har jeg laget mat til en gjeng som har vært på stille-retreat. Har fått prøvd ut mange nye oppskrifter, og lagde en meny som besto av 2-retters lunsj og 3-retters middag. Fint å ha litt “ekstra-mat” til både frokost og lunsj og da passer det fint med noen “spreads”. Bakte knekkebrød, denne gangen glutenfrie og da har man alltid litt småmat å servere.  Denne patèen er basert på sopp og nøtter, og man kan helt sikkert variere hvilke nøtter man bruker.

250 gram sopp i skiver
50 gram cashewnøtter
1 liten løk eller et par-tre sjalottløk
2 ss kokosolje (smaksnøytral)
1 – 2 ss hakket frisk persille
Revet skall av ½ lime, smak!
Salt og pepper

Ha cashewnøttene i en tørr panne og rist dem på middels varme til de er gylne. La de avkjøle på en tallerken. Hakk løk og stek den sammen med kokosoljen til løken er gjennomsiktig. Sett til siden og stek den skivede soppen til den er gylden.
Ha cashewnøttene i foodprosessoren og kjør til de er finhakket. Ha i resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

Leave a Reply