Panna cotta

Dette ble en av julens slagere,  enkel og god, og kan fint lages en dag eller to i forveien. Denne gangen lagde jeg den med fløte, et hint av lime og en bringebærsaus.

Panna cotta:
3 plater gelatin
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
1 dl sukker
revet skall av 1/2 lime

Bringebærsaus:
400 gram (1 pose) frosne bringebær
100 g melis
saft av 1/2 lime

Panna Cotta:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha fløten i en kjele. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Ha frøene og vaniljestangen, sammen med sukker i fløten og kok forsiktig opp under omrøring. Fisk ut restene av vaniljestangen.
Klem vannet av gelatinplatene og ha de i den varme fløten, bland godt sammen. Pass på at fløte-blandingen ikke koker etter at du har hatt i gelatin. Ha i finrevet limeskall. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonsformer. Sett desserten kaldt til den har stivnet, minst 4 timer, men denne desserten kan du lage et par dager i forveien.

Bringebærsaus:
Ha tinte bringebær, melis og limesaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den. Pynt med bær.

Leave a Reply