Kokosboller

Januar er vel egentlig ikke måneden man skal lage kokosboller…. Nå skal man kun vise frem alle de sunne, grønne rettene man lager og spiser! Snakke om trening, sunnhet og strutte av energi. Trenger litt sukker til hjernen, og min unnskyldning var at jeg hadde så mange eggehviter i kjøleskapet – kaster ikke mat!

4 eggehviter
200 gram sukker
6 gelatinplater
200 gram kokesjokolade
30 gram delfiafett/kokosfett
2 dl kokosmasse

Pisk eggehviter til de er stive, ha i sukker litt etter litt til du har en skikkelig stiv og seig marengs. Legg gelatinplatene i kald vann i ca 5 minutter og smelt de i 1/2 dl kokende vann. Så heller du gelatinmassen i en tynn stråle i eggehvitene, mens du lar maskinen gå og blander godt. Hell så raskt massen i en sprøytepose og sprøyt ut topper på et brett med bakepapir. Så setter du de kaldt til de stivner. Smelt kokosfettet i en kjele på plata. Ta kjelen av varmen og ha i sjokoladen, godt brukket opp. la det stå et par minutter til det meste er smeltet og rør godt rundt til du har en jevn og glatt sjokolade. Dypp marengstoppene i sjokoladen og strø over kokos. Sett de kaldt til sjokoladen har stivnet. Spis!!

Leave a Reply