Sprøstekt kylling med honning- og sennepsdipp

Middagsbesøk av nieser i dag. Tenkte at litt  “comfort-food” skulle falle i smak – voksenversjonen av chicken nuggets! Det var tommel opp fra begge to, og etterpå gikk rydding og bæring av juletre som en lek – flinke jenter som fortjener god mat. På tide å invitere på middag til de som bar treet inn også!

2 kyllingfileter
5 dl knust cornflakes
2 ss mel
2,5 dl kulturmelk eller cultura
1 ss tørket gressløk
1 ss tørket persille
2 ts tørket dill
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts cayennepepper eller chilipulver
1 ts salt
1 ts pepper
olivenolje
Hakket, frisk persille og eller gressløk til servering

Honning og sennep-dipp
4 ss Dijon sennep
4 ss honning
4 ss olivenolje
saften av ½ sitron
¼ ts cayenne pepper
salt og pepper

Del kyllingen i serveringsstykker, som «nuggets». Legg de en pose og hell på kulturmelken. Rist og pass på at alle bitene er godt dekket av melken og la det ligge i minst en halvtime. Forvarm ovnen til 210 grader og ha bakepapir på stekeplaten.
Knus cornflakes og ha det i en bolle sammen med mel, persille, gressløk, dill, hvitløkspulver, løkpulver, cayennepepper, pepper og salt i en bolle. Bland godt. Ta kylling bitene ut av posen og ha de i blandingen og pass på at de er godt dekket på alle sider. Legg de utover en plate med bakepapir, ikke for tett. Pensle lett over litt olivenolje på kyllingen og stek det i ovnen i 15-20 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt (bruk en kake nål og sjekk, kommer det klar kjøttsaft ut, er den gjennomstekt).
Mens kyllingen er i ovnen, lager du dipp-sausen. Ha alle ingrediensene i et risteglass (gammelt syltetøyglass!) og rist godt til alt er blandet til en kremet og silkemyk dipp!
Server kyllingen gjerne med et lite strø av flaksalt og dippen ved siden av. Serverte også salat ved siden av. Niesene var enige om at dette trygt kunne serveres som søndagsmiddag, en dag formen ikke er helt på topp….

Leave a Reply