Innbakt laks med dill-yoghurt

På tide med litt fisk. Connie er på vei fra Bergen og skal bo hos “Bakkeland’s BBBB(bed, bobler, breakfast og bredbånd)” noen dager, og må jo ha middag ferdig til hun kommer. Det regner og blåser godt på Vestlandet om dagen, så varm mat ved ankomst må passe.

4 ss olivenolje
1 kinesisk hvitløk, revet
2 sitroner
1 ss dill, finhakket
2 ts røkt paprikapulver
4 mandelpoteter, skjært i tynne skiver, gjerne på en mandolin
4 laksestykker, uten skinn
salt og pepper
ruccola eller annen salat til servering

Klar for ‘pakking’ og så inn i stekeovnen

Dill yoghurt
2,5 dl yoghurt naturell
1 ss dill, finhakket
saften av 1 sitron
1 klype chiliflakes
Forvarm ovnen til 200 grader. Kutt opp to firkanter med bakepapir, ca 30x30cm.
Ha olivenolje i en et “risteglass” og ha i hvitløk, saften av 1 sitron, dill og røkt paprikapulver i glasset. Rist glasset så det blander seg godt. Kutt potetene i tynne skiver, så tynne at de har tilnærmet samme koketid som fisken, gjerne på en mandolin, men pass på fingrene! Legg potetene i bunnen på bakepapiret, ha på salt og pepper, legg laksen opp på potetene og hell oljeblandingen over fisken, legg sitronskiver på toppen. Pakk det godt inn og legg pakkene på en bakeplate eller ildfast form. Bak i ovnen i ca 18-20 minutter.
I mellomtiden lager du yoghurt sausen. Ha yoghurt, sitronsaft, dill og en klype chili flakes i en bolle og bland godt. Server laksen toppet med ruccola og yoghurt saus.

Leave a Reply