Shortbread

Disse kakene har jeg alltid brukt å kjøpe i England. Så dukket det opp en oppskrift på Krem.no, som måtte prøves. De smaker akkurat som de engelske, og nesten enda litt bedre. Anbefaler at du bruner smøret, det gjør hele smaken!

100 gram melis
250 gram smør
300 gram hvetemel
1 eggeplomme
2 ts vaniljessukker

Brun smøret først. Bruk middels varme og rør hele tiden, så det ikke brenner seg. Ta av plata når det får en nøtteaktig farge og sett til kjøling – gjerne i kjøleskapet. Når smøret er avkjølt og begynt å stivne, ikke hardt, pisker du det sammen med melis og vaniljesukker til det har en lys farge.
Ha i mel og eggeplomme og rør forsiktig rundt. Jeg rullet det så til en pølse og la den i plast i kjøleskapet. Etter en time kan du ta ut rullen og skjære tynne skiver. Stekes på 180 grader varmluft i ca 10-12 minutter.

Leave a Reply