Spareribs

Vi er så heldige å ha tilgang på verdens beste kalvekjøtt fra Vestre Teien gård i Sande. De siste årene har det vært nye stykningsdeler i leveransen og nå har vi fått spareribs av kalv. Det må prøves og har laget spareribs av svin før, men aldri av kalv.  For å være sikker på at det skulle være mørt og godt, og nesten falle fra beina, brukte jeg sous viden.  Det ble suksess, mørt, saftig og smakfullt. Det ble en deilig St Hans middag, med grilling på kullgrill på Ternerike og rundt bordet satt også kalvebøndene og var fornøyd med behandlingen kjøttet deres hadde fått!

Litt omfattende prosjekt, men verdt det og anbefaler å prøve!

Rub – krydderblanding
2 ss paprikapulver
2 ss røkt paprikapulver
1 ss salt
1 ss nykvernet, sort pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ts kajennepepper
1 ts chilipulver

Bland godt og gni kjøttet inn med krydderblandingen.
Så legger du kjøttstykkene i poser og vakuumerer og lar de ligge i kjøleskapet natten over. Neste dag stiller du sous viden inn på 68grader og 26 timer og har i kjøttstykkene når du har oppnådd riktig temperatur på vannbadet.

Neste på programmet er å lage en god grillsaus som skal pensles på kjøttet når det ligger på grillen.

Grillsaus
2 hele kinesiske hvitløk, finhakket
2 tommelfingerstore biter frisk ingefær, revet
2 ss solsikkeolje
2 dl brunt sukker
2 dl soyasaus
2 dl ketchup
2 ss eplesidereddik
1 ss siracha saus (chili saus)

Fres løk og ingefær i oljen til den er blank. Ha i resten av ingrediensene og la det småkoke i minst 15 min, til den har en litt tykk konsistens.
Ta kjøttet ut av vakuumposene og legg på grillen. Så pensler du godt på med grillsausen. Pass nøye på så det ikke brenner seg, det er sukker i sausen og rub´n og det brenner lett. Siden kjøttet allerede er ferdig, så tar det bare 3-4 minutter på hver side, til du har en god stekeskorpe. Server!

Leave a Reply