Sjokolade cookies

IMG_5064Fant denne oppskriften i et gammelt Interiør Magasin. Testet ut en gang, måtte bake litt med lille Victor som var fornøyd både med deigen og det ferdige resultat. De var så gode at jeg måtte prøve raskt igjen og nå har jeg justert litt på sukkermengde og sjokolade, i tillegg har jeg hatt hasselnøtter i og det var godt!

3 dl hvetemel
1 ts flaksalt
1 ts bakepulver
3 ss kakao
200 g smør
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
6 1/2 dl havregryn
100 g grovhakket, mørk sjokolade

Bland hvetemel, salt, bakepulver og kakao i en bolle. Visp smør, sukker og vaniljesukker hvitt, og visp inn ett egg av gangen. Rør i havregrynene og melblandingen. Kna deigen sammen for hånd og kna tilslutt inn inn den grovhakkede sjokoladen. Rull små kuler på størrelse med golfballer og trykk dem ned på et bakebrett med bakepapir. Hold litt avstand, de renner litt ut. Stek på 175 grader i ca 15 min. La de me avkjøle litt på platen før du løftr de over på en rist.

 

Leave a Reply